Σ.Ε.Ο Φλώρινας: Εγγραφές στην ειδικότητα ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ του Δ.Ι.Ε.Κ Φλώρινας

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Εγγραφές στην ειδικότητα ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ του Δ.Ι.Ε.Κ Φλώρινας



Η Φλώρινα είναι μια πανέμορφη ορεινή περιοχή με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού. Οι λίμνες, οι οροσειρές και ψηλές κορυφές της σε συνδυασμό με το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βίγλας Πισοδερίου αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών για ορεινές δραστηριότητες όχι μόνο την χειμερινή περίοδο άλλα και όλη την διάρκεια του έτους.

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ Φλώρινας αναγνωρίζοντας τις παραπάνω δυνατότητες λειτουργεί από φέτος (2018/19) την ειδικότητα "ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ" με εκπαιδευτές καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου. 

Ο «Συνοδός Βουνού» είναι ο επαγγελματίας που σχεδιάζει και υλοποιεί τη δραστηριότητα της συνοδείας, σε μια ορεινή ζώνη, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση,  κατάβαση, κατασκήνωση και υπαίθρια διανυκτέρευση και διοργάνωση υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Η διετής φοίτηση οδηγεί σε κρατικό δίπλωμα και πιστοποιημένο πτυχίο από τον  Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες απευθυνόμενες στις νέες τάσεις στον τουρισμό σε όλη την Ελλάδα.

Για την εγγραφή στην ειδικότητα αυτή πρέπει να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας (ΑΜΚΑ και βαθμό απολυτηρίου Λυκείου/ΕΠΑΛ κτλ) δημιουργώντας ηλεκτρονικό λογαριασμό  στο Σύστημα Επιλογής Υποψηφίων σε Δ.Ι.Ε.Κ του ΥΠ.Π.Ε.Θ.  Στη συνέχεια επιλέγετε το ΔΙΕΚ Φλώρινας και την ειδικότητα ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ. Το σύστημα άνοιξε για εγγραφές και θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 15:00 της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου