Σ.Ε.Ο Φλώρινας: Απολογισμός της 35ης Β.Ο.Σ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Απολογισμός της 35ης Β.Ο.Σ


Με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων ορειβατικών συλλόγων και περίπου 150 ορειβατών πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουνίου 2018  η 35η Βορειοελλαδική Ορειβατική Συνάντηση (Β.Ο.Σ) που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (ΣΕΟΦ) στο καταφύγιο Οροπεδίου «Χρήστος Φάτσης» σε υψόμετρο 1050μ στον Βαρνούντα.

Οι ορειβατικές συναντήσεις σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλήνιο επίπεδο είναι ένας θεσμός με στόχο την επικοινωνία και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συλλόγων που συμμετέχουν, την προώθηση της Ορειβασίας και την προβολή των περιοχών στις οποίες πραγματοποιούνται.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριλάμβανε σύσκεψη των εκπροσώπων των συλλόγων όπου υπήρχε η ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που αφορούν τους συλλόγους, χαιρετισμούς μεταξύ των συλλόγων και δείπνο με ορειβατική φασολάδα. Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε πορεία 9 χλμ προς την κορυφή Τάιμα (Παππούς) υψ. 1650μ.

Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες για την εποχή το πρόγραμμα της συνάντησης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ορειβάτες και ορειβάτισσες από την Δράμα και το Κιλκίς εως την Κατερίνη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να περπατήσουν τα υπέροχα μονοπάτια της περιοχής μας. Σημαντική ήταν επίσης και η συμμετοχή φίλων της ορειβασίας από την Φλώρινα που με την ευκαιρία αυτή γνώρισαν μια σημαντική δράση των ορειβατικών συλλόγων και περπάτησαν μαζί μας στο βουνό.

Η είδηση της συνάντησης ήταν η ανακοίνωση από το μέλος του συλλόγου μας και έμπειρο ορειβάτη Θεόδωρο Φάτση της προγραμματιζόμενης για τον Οκτώβριο δεύτερης αποστολής του στα Ιμαλάια όπου μετά την πετυχημένη ανάβαση στο Island Peak (6189m) το 2017 αυτή την φορά ο στόχος θα είναι η ανάβαση στην κορυφή Ama Dablam (6812m). Για το σημαντικό αυτό γεγονός θα ακολουθήσει λεπτομερέστερη ανακοίνωση το επόμενο διάστημα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφερθούμε στην σημαντική βοήθεια και στήριξη που μας προσέφερε ο Δήμος Φλώρινας ως συνδιοργανωτής και οι χορηγοί μας. Η ΕΡΤ Φλώρινας ως χορηγός επικοινωνίας, τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Total Market σε είδη διατροφής, η εταιρία καυσίμων Ουλιάρης, οι εταιρίες ηλεκτρολογικών Αγγελίδης, Μούτσιος και Χάτζιος, η εταιρία Αγγελόπουλος Χρήστος σε εργαλεία, η εταιρία Πολπατζής Σίμος σε χρώματα, η εταιρία Καραγιάννης-Πετανίδης σε πλαστικά και χαρτικά, τα αρτοποιεία Γαζίνου, Καραγιάννη, Μίγγου, Μουσμούλα, Μπαλάκα και Σβήρου, τα γλυκά Βέικου Παύλου και το ιχθυοπωλείο αφοί Γ.Θ Ιωαννόπουλου. Τους ευχαριστούμε για τη συνεχή στήριξη τους και σε αυτή και σε προηγούμενες δράσεις μας χωρίς την οποία θα ήταν πολύ δύσκολη η πραγματοποίηση τους. Ευχαριστούμε επίσης τους φίλους και φίλες της ορειβασίας που είτε μέσω των Συλλόγων τους είτε μεμονωμένα συμμετείχαν στην εκδήλωση. Καλή αντάμωση στα βουνά και πάντα με υγεία.



Το Δ.Σ του ΣΕΟΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου