Σ.Ε.Ο Φλώρινας: Οι διαδρομές της 77ης Π.Ο.Σ

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Οι διαδρομές της 77ης Π.Ο.Σ


Οι διαδρομές της 77ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συνάντησης (Π.Ο.Σ) όπως απεικονίζονται στον χάρτη είναι οι εξής:

1. Πράσινη: Ο χωματόδρομος από το χωριό Σκοπός έως το καταφύγιο "Τούρκου". Είναι συνολικού μήκους 7.5 χλμ και είναι πολύ καλής ποιότητας (ανεβαίνει άνετα Ι.Χ και μικρό αλλά όχι μεγάλο λεωφορείο). Τα πρώτα 3.5 χλμ μας οδηγούν προς το φράγμα της ΔΕΗ και μετά ανηφορίζουμε για το καταφύγιο για ακόμα 4 χλμ. (Αρχείο GoogleEarth, Αρχείο GPX).

2. Μπλέ: Το μονοπάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν θέλουμε να φύγουμε (ή να φτάσουμε) με πεζοπορία ως το καταφύγιο. Είναι 3 χλμ σε μήκος. (Αρχείο GoogleEarth, Αρχείο GPX).

3. Κίτρινη: Η μικρή διαδρομή. Αρχίζει από το καταφύγιο (1150μ) και κινείται συνεχώς σε δασωμένη έκταση με ψηλότερο σημείο στα 1500μ. Είναι 5 χλμ συνολικά αν το κάνουμε κυκλικά. Κατεβαίνοντας έχει πολύ καλή θέα προς τις δυο τεχνητές λίμνες της ΔΕΗ. (Αρχείο GoogleEarth, Αρχείο GPX).

4. Κόκκινη: Το χρώμα δεν είναι τυχαίο εδώ.. Συνεχίζει από το ψηλότερο σημείο της κίτρινης διαδρομής και ανεβαίνει προς την Πιπερίτσα (1999μ). Είναι 3 χλμ σε κάθε κατεύθυνση και είναι σε βραχώδες τοπίο με ελαφριά βλάστηση. Η θέα απο την κορυφή είναι όμως η ανταμοιβή! (Αρχείο GoogleEarth, Αρχείο GPX).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου