Σ.Ε.Ο Φλώρινας: Καυκάσια Όρη, Elbrus, Αύγουστος 2016

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Καυκάσια Όρη, Elbrus, Αύγουστος 2016


Το μέλος του ΣΕΟ Φλώρινας και εκπαιδεύτρια αναρρίχησης βράχου Κουσιπέτκου Φανή κατάφερε και πάτησε την ψηλότερη κορυφή της Ευρωπαϊκής Ηπείρου Elbrus της Ρωσίας το πρωί στις 4 Αυγούστου 2016!

Το επιβλητικό βουνό Elbrus, που είναι ένα κοιμώμενο ηφαίστειο, ανήκει στην οροσειρά του Καυκάσου και έχει υψόμετρο 5642 m. Βρίσκεται μόλις 12 km πριν το γεωγραφικό όριο με την Ασία και εκτός των άλλων περιλαμβάνεται στο γνωστό " Seven Summits " tour.

Πριν την προσπάθεια για την κορυφή, πραγματοποιήθηκε πολυήμερος εγκλιματισμός για να μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει στις συνθήκες υψηλού υψομέτρου λόγω έλειψης οξυγόνου. Ο εγκλιματισμός είναι μια διαδικασία προσαρμογής όπου ο ορειβάτης καλείται να ανεβαίνει κάθε μέρα σε ολοένα υψηλότερο υψόμετρο και να ξανακατεβαίνει έτσι ώστε να συνηθίσει την πραγματικότητα του νέου περιβάλλοντος.

Παρά λοιπόν τις κακουχίες που το μεγάλο υψόμετρο δημιουργεί, η σημαία του ΣΕΟ Φλώρινας κατάφερε και ανέβηκε μέσω της επτυχημένης αυτής αποστολής που έγινε μέσω του "Basecamp Kotronaros"! Καθώς το βουνό είναι καλυμμένο με τους αιώνιους παγετώνες ,ως επί το πλείστον, η κίνηση έγινε με ορειβατικά σκι.

Η ανάβαση αυτή πραγματοποιήθηκε σχεδόν 2 μήνες μετά την αποστολή Elbrus 2016 στην οποία συμμετείχε το επίσης μέλος του ΣΕΟΦ και έμπειρος ορειβάτης Φάτσης Θεόδωρος. Στην αποστολή εκείνη οι καιρικές συνθήκες και μια πρόσφατη περιπέτεια πνευμονίας δεν του επέτρεψαν την κορυφή αλλα έφτασε τα 5170μ πριν αναγκαστεί να επιστρέψει.

Δύο μεγάλες επιτυχίες και σημαντικότατες εμπειρίες για την Φανή και τον Θοδωρή. Σύμφωνα με την Φανή,
"Σύντομα έρχονται και μεγαλύτερα project !!!"
Συγχαρητήρια στα δυο μέλη του ΣΕΟΦ και στις αντίστοιχες αποστολές τους και καλή επιτυχία στα μελλοντικά τους σχέδια!

Φωτογραφίες απο την αποστολή υπάρχουν εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου