Σ.Ε.Ο Φλώρινας: Καθαρίζοντας τα μονοπάτια..

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Καθαρίζοντας τα μονοπάτια..


Ο καιρός βοήθησε αρκετά το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 και πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση καθαριότητας των μονοπατιών του λόφου του Αγίου Παντελεήμονα.  Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (ΣΕΟΦ) και είχε την στήριξη του Δήμου Φλώρινας που παρείχε σάκους απορριμμάτων και προσωπικό με όχημα για τη συλλογή τους με το πέρας της διαδικασίας. Ταυτόχρονα, σε παράλληλη εκδήλωση, ομάδα του ΦΟΟΦ καθάριζε τις βρύσες στο 9ο και 12ο χλμ του δρόμου για Βίγλα καθώς και χώρους στο τουριστικό περίπτερο του ΦΟΟΦ.

Συγκεντρώθηκαν δεκατέσσερις σάκοι απορριμμάτων και τα μονοπάτια είναι πλέον πολύ πιο καθαρά. Η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν αυτή που θα επιθυμούσαμε αλλά παρόλα αυτά το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε και είναι κάτι που θα παρατηρήσουν οι περιπατητές του λόφου. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να ανταποκριθεί περισσότερος κόσμος στο κάλεσμα μας. Γιατί η καθαριότητα είναι πολιτισμός και ορειβασία πάνω από όλα σημαίνει σεβασμό στην Φύση.

Η Φλώρινα έχει πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που είναι πηγή αναψυχής και πόλος έλξης ορεινού τουρισμού. Είναι τόσο εύκολο να είναι καθαρό και να μην υπάρχουν σκουπίδια, αρκεί  να τα παίρνουμε μαζί μας καθώς επιστρέφουμε από τη βόλτα μας στο βουνό και να τα πετάμε στους κάδους όταν φτάνουμε στην πόλη. Αλλιώς θα είναι εκεί και θα μας περιμένουν και την άλλη φορά.  Όπως η σακούλα που είναι κρεμασμένη στο κιόσκι επάνω ψηλά στην κορυφή του λόφου, δίπλα στον Σταυρό. Κάθε τόσο φιλοτιμείται κάποιος και κατεβάζει τα σκουπίδια των άλλων. Γιατί στη κοινωνία μας υπάρχουν αρκετοί «έξυπνοι» χωρίς όμως παιδεία. Στόχος λοιπόν εκτός από την καθαριότητα και η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης.

Δράσεις σαν και αυτή θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται. Η επόμενη θα είναι η πανευρωπαϊκή δράση εθελοντισμού “Let’s do it” την Κυριακή 26 Απριλίου στην οποία συμμετέχει και ο ΣΕΟΦ μαζί με άλλους φορείς και συλλόγους και για την οποία θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Περισσότερες φωτογραφίες βρίσκονται εδω

φωτο: Χ.Όροβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου